Varilux® Center

Varilux® is het nummer 1 merk van multifocale brillenglazen wereldwijd. Optiekpunt is een erkend Varilux® Center. Varilux brillenglazen bieden een naadloze overgang tussen verschillende sterktes, wat zorgt voor een zeer natuurlijke kijkervaring. Dit betekent dat je geen abrupte overgangen of beeldvervorming zult ervaren, waardoor het dragen van de bril comfortabeler en minder vermoeiend is.

varilux roeselare
 • Advies van een expert
  Jouw opticien volgt op regelmatige basis gespecialiseerde bijscholingen rond de laatste innovaties en technologieën van Varilux®. Hij is de aangewezen persoon om je met een visuele analyse en een gepersonaliseerde aanbeveling te adviseren bij het aanschaffen van een nieuwe Varilux®-bril.
 • Tevredenheidsgarantie
  Als je na een aanpassingsperiode van 30 dagen niet tevreden bent over je Varilux® brillenglazen, dan zullen wij, in samenspraak met jouw opticien, deze vervangen door andere brillenglazen van Essilor.
varilux roeselare
 • Diefstalgarantie
  Jouw Varilux®-glazen zijn éénmalig gedekt door een Diefstalgarantie die 36 maanden geldig is vanaf de aankoopdatum. Hieraan is een vrijstelling verbonden van 0% het eerste jaar, 33% het tweede jaar en 66% het derde jaar. De garantie wordt slechts toegekend op vertoon van het proces-verbaal van de politie, en geldt enkel voor een vervanging door een paar glazen met dezelfde sterkte en gemaakt uit hetzelfde materiaal als de gestolen glazen.
 • Gratis onderhoud
  Op vertoon van jouw lidkaart kan je jouw glazen gratis laten onderhouden bij je Varilux® Center (bijstellen, aanschroeven, reiniging door ionisatie en vervanging van de neuspads).
 • Onmiddellijke herstelling
  Bij dringende herstellingen (verlies van een schroef of bijstelling) stelt het netwerk van Varilux® Centers alles in het werk om je te helpen.
varilux center

Echtheidsgarantie

Je ontvangt jouw Varilux® Echtheidscertificaat samen met je bril. Bovendien zijn de progressieve Varilux® brillenglazen zeer discreet met de laser gegraveerd, jouw garantie voor kwaliteit en echtheid.

 • Breukgarantie
  Jouw Varilux® brillenglazen zijn éénmalig gedekt door een Breukgarantie, die 36 maanden geldig is vanaf de aankoopdatum. Hieraan is een vrijstelling verbonden van 0% het eerste jaar, 33% het tweede jaar en 66% het derde jaar. De garantie geldt enkel voor een vervanging door een paar glazen met dezelfde sterkte en gemaakt uit hetzelfde materiaal als de gebroken glazen. De garantie is echter niet van toepassing op eventuele krasjes of splinters op de omtrek en/of het oppervlak van de glazen en zal enkel worden toegekend tegen teruggave van de gebroken glazen. Om deze garantie te kunnen genieten is een halfjaarlijks onderhoud van je bril vereist. Deze volkomen gratis onderhoudsbeurten worden door je Varilux® Center ter bevestiging genoteerd op jouw lidkaart.
optiekpunt varilux
 • Varilux® Travel Assistance
  Niemand wil zijn vakantie moeten onderbreken omwille van een bril. Daarom verbindt je Varilux® Center zich ertoe om je, overal in de Europese Unie, een pechverhelpingskit te sturen met één leesbril en één bril om ver te zien. Je ontvangt deze kit gegarandeerd binnen de kortst mogelijke termijn. Deze dienst is beperkt tot 1 enkele tussenkomst binnen de 36 maanden vanaf de aankoopdatum. Je vindt het telefoonnummer van Varilux® Europe Travel Assistance op je lidkaart.
 • Controleonderzoek
  Tijdens het laatste garantieonderhoud zal de opticien van je Varilux® Center een gratis controleonderzoek verrichten waaruit zal blijken of het nuttig is je oogarts te raadplegen voor een grondiger oogonderzoek en een nieuw voorschrift.
variluxcenter

Een persoonlijke meting bij Optiekpunt

Wist je dat het punt waar jouw pupil door de glazen van je favoriete montuur kijkt uniek is? Om dat unieke punt te bepalen, werken we bij Optiekpunt met de hoogtechnologische Visioffice X meetapparatuur van Essilor.

Maak een afspraak
Impakt 20231026 56