Multifocale brillen

Ben je het beu om continu te wisselen tussen je leesbril en je gewone bril? Dan is een multifocale bril misschien de oplossing voor jou.

Lindberg

Wat is een multifocale bril?

Een multifocale bril is speciaal ontworpen voor mensen die op verschillende afstanden scherp willen zien zonder steeds van bril te moeten wisselen. De glazen van een multifocale bril zijn zo gemaakt dat je zowel dichtbij, op middellange afstand als veraf scherp kan zien. Dit wordt bereikt door verschillende sterktes in één glas te verwerken: het bovenste deel voor veraf, het middelste deel voor de tussenafstand en het onderste deel voor dichtbij, zoals lezen.

Voordelen van een multifocale bril

Een multifocale bril biedt verschillende voordelen:

 • Geen gedoe met meerdere brillen: je hoeft niet meer te wisselen tussen een leesbril en een gewone bril
 • Comfort en gemak: met één bril kan je op alle afstanden scherp zien, wat je dagelijkse leven een stuk makkelijker maakt.
 • Esthetisch: een multifocale bril ziet eruit als een gewone bril, zonder zichtbare lijnen of overgangen in het glas.

Nadelen van een multifocale bril

Hoewel een multifocale bril heel veel positieve kanten heeft, kennen deze glazen ook enkele nadelen. Zo kan het een paar weken duren vooraleer je ogen gewend zijn aan de verschillende sterktes in het glas en is een multifocale bril duurder dan een bril met enkelvoudige glazen.

Multifocale bril vs varifocale bril

Misschien heb je ook wel eens gehoord van een varifocale bril, maar eigenlijk is dit hetzelfde als een multifocale bril.

Multifocale glazen van Zeiss, Hoya en Essilor

Wanneer je kiest voor een multifocale bril bij Optiekpunt, raden wij je de glazen van Zeiss, Hoya en Essilor aan. Deze merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en innovatieve technologieën.

Zeiss biedt geavanceerde multifocale glazen met precisie-optiek, waardoor je een scherp en helder zicht krijgt over het hele glas. Hoya staat bekend om zijn geavanceerde coatings en duurzame materialen, die zorgen voor een uitstekende helderheid en comfort. Essilor, de uitvinder van de varifocale bril, blijft vooroplopen met hun Varilux-serie. Deze staat bekend om de soepele overgangen en breed gezichtsveld.

Deze merken investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om de best mogelijke visuele oplossing te bieden.

Een goede multifocale bril kiezen is teamwork

Ben je overtuigd en wil je de overstap maken naar een multifocale bril? Wij helpen je graag verder. Bij optiekpunt staan we klaar met persoonlijk advies en nemen we de tijd om de bril te vinden die past bij de vorm van je gezicht én je persoonlijkheid.

Bovendien werken we enkel met het kwaliteitsvolle multifocale aanbod van Hoya, Zeiss en Essilor. Zo oogt je bril niet alleen mooi, maar ben je zeker dat je er langdurig plezier aan zal hebben.

 1. multifocale bril kopen
  Plan een oogmeting bij Optiekpunt of de oogarts

  Bij Optiekpunt kunnen we dankzij het innovatieve meetinstrument Vision-R 800 je zicht héél nauwkeurig meten tot op 0.01 dioptrie.

  Zo kunnen we de nieuwste generatie brillenglazen opmeten die exact op jouw correctie zijn afgestemd. Voor een algemene gezondheid van je ogen - of als je oogafwijkingen of een oogziekte hebt - raden we je aan eerst langs te gaan bij een oogarts.

  Afspraak maken voor oogmeting
 2. Impakt 20231026 55 2
  We meten jouw unieke kijkpunt

  Wist je dat het punt waar jouw pupil door de glazen van je favoriete montuur kijkt uniek is? Zet de bril op de neus van je lief, mama of beste vriend en ze kijken allemaal anders door dezelfde bril. Om dat unieke punt te bepalen, werken we bij Optiekpunt met de hoogtechnologische Visioffice X meetapparatuur van Essilor. We houden rekening met de stand van je ogen, oren en neus, en zetten het punt tot op een tiende van een millimeter juist.

  Zo is jouw bril echt op maat en wen je er veel sneller aan.

 3. Impakt 20231026 46 2
  Kies je stijlvolle eye-catcher

  Sta je bekend om je minimalistische look? Maak je graag een statement met een architectonische bril? Of ben je trendbewust? Bij Optiekpunt vind je vast meer dan één montuur binnen het grote assortiment van upcoming merken en hedendaagse modellen. Kiezen kan dan wel eens moeilijk zijn, maar daar helpen we je graag bij. We geven je persoonlijk advies en nemen de tijd zodat je oog valt op een bril die past bij de vorm van je gezicht én je persoonlijkheid. Bovendien werken we enkel met het kwaliteitsvolle multifocale aanbod van Hoya en Zeiss. Zo oogt je nieuwe bril niet alleen mooi, maar beleef je er ook langer plezier aan.

Klaar voor jouw opmeting?
Maak nu een afspraak of kom langs in onze winkel

Maak een afspraak
Impakt 20231026 56