Zonnebrillen

Een zonnebril beschermt niet enkel je ogen tegen schadelijke zonnestralen, het is ook een fantastisch modeaccessoire die jou helemaal kan laten stralen. Want wees nu eerlijk, een zonnebril kan werkelijk oogverblindend zijn.

Bij Optiekpunt hebben wij, of het nu zomer of winter is, altijd een uitgebreid aanbod zonnebrillen waar je uit kan kiezen. Of je nu op zoek bent naar een echt statement piece, een klassiek exemplaar of een sportief model, bij ons vind je gegarandeerd de zonnebril van je dromen.

Impakt 20240219 120

Zonnebril op sterkte

Specifiek op zoek naar een zonnebril op sterkte? Al onze zonnebrillen zijn te verkrijgen met aangepaste brilglazen. Daarnaast gaat ons assortiment steeds mee met de laatste mode en trends.

Door ons prachtige aanbod merken, hebben we altijd voor elk wat wils op onze rekken liggen.

Zonnebril kopen

Zorg voor je ogen en reken op de kwaliteit en service van je gekende opticien in Roeselare. Kom zeker eens langs om je nieuwe favoriete zonnebril bij ons te kopen.

Zonnebrillen in de kijker

Hoe kies je de juiste zonnebril?

Het kiezen van de juiste zonnebril kan een hele opgave zijn. De glazen moeten je ogen beschermen tegen felle zon, en het montuur moet perfect bij jou passen. Een hele uitdaging, dus. Gelukkig zijn wij er om te helpen. Kom langs in onze belevingswinkel, en we helpen je heel graag verder bij het maken van jouw keuze.

Graag een beetje voorbereid? We geven je graag wat tips mee die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste zonnebril. Ook hier kan je nog een paar richtlijnen vinden die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste zonnebril op sterkte.

  • Hou rekening met de vorm van je gezicht

Een zonnebril moet jouw gezicht accentueren en niet verstoppen. Kies daarom voor een bril met lijnen tegenovergesteld aan jouw gezicht. Heb je een ronder gezicht, kies dan voor een zonnebril met strakke lijnen en hoeken. Is je gezicht hoekiger? Ga dan voor een montuur met ronde vormen en zachte lijnen.

  • Ben je een warm of een koud type? 

En nee, dit heeft niets met je persoonlijkheid te maken maar wel met de kleuren die bij jou passen en de ondertoon die jouw huid heeft. Warme types kiezen bijvoorbeeld beter voor goud, bruin of dieprode tinten, terwijl koude types zich beter focussen op zwart, grijs of zilver.

  • Denk aan de grootte van je gezicht

Heb je een heel smal en klein gezicht? Dan is een oversized zonnebril misschien niet voor jou weggelegd want je wil natuurlijk niet helemaal verdwijnen achter je montuur. Ook je neus speelt hier een rol in. Heb je een grote neus? Dan kies je best voor een grotere zonnebril. Heb je net een heel kleine neus? Een zonnebril die hoog op je neusbrug staat is perfect voor jou!

Natuurlijk is het helemaal oké om onze tips de wind in te slaan. Het belangrijkste van al is dat jij je goed voelt bij de keuze van jouw zonnebril. Want als jij jouw gekozen bril met bakken zelfvertrouwen draagt, dan straal je dat ongetwijfeld uit.

Impakt 20240219 102

Klaar voor jouw opmeting?
Maak nu een afspraak of kom langs in onze winkel

Maak een afspraak
Impakt 20231026 56