Gratis oogmetingen bij Optiekpunt

gratis oogmeting

Voel je dat je zicht achteruitgaat? Ben je op zoek naar een gratis oogmeting in Roeselare? Dan ben je bij Optiekpunt aan het juiste adres! Een nauwkeurige oogmeting is namelijk de eerste stap naar de ideale bril of het perfecte paar lenzen. 

Wij kiezen steeds voor een persoonlijke aanpak. Dat wil zeggen dat elke afspraak bij ons start met een gesprek. We proberen jouw situatie zo goed mogelijk te begrijpen, zodat we je in de zoektocht naar een nieuwe bril gericht verder kunnen helpen.

Een nauwkeurige oogmeting

Bij Optiekpunt volgen onze gediplomeerde opticiens en optometristen regelmatig bijscholingen, zodat we intern steeds op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen we jou op de best mogelijk manier van dienst zijn. Daarnaast beschikken we over de nieuwste apparatuur en technologie om correcte oogmetingen uit te voeren. Zo gebruiken we de Vision-R 800, een meetinstrument om ‘u’ tegen te zeggen.

Het apparaat stelt ons in staat om jouw ogen te analyseren met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid van 0,01 dioptrie. Optiekpunt is de enige opticien in de streek die met zo’n precisie kan meten. Andere opticiens doen gewoonlijk een zichtcorrectie met een accuraatheid van zo’n 0,25 dpt. Concreet wil dat zeggen dat we bij Optiekpunt echt elk detail van jouw gezichtsvermogen kunnen meten. Daardoor zijn we in staat om glazen te ontwerpen die perfect afgestemd zijn op jouw ogen en kijkgedrag.

Het beste draag- en kijkcomfort 

Maar daar houden we het niet bij, want bij Optiekpunt gaan we graag een stapje verder. Om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe bril perfect op jouw neus staat, gebruiken we onze Visioffice X. Deze futuristische spiegel registreert jouw kijkgedrag en de manier waarop je je hoofd en ogen beweegt. Zo kunnen we het optisch middelpunt precies voor de pupil plaatsen en exact bepalen waar de glazen gecentreerd moeten worden. Op die manier stemmen we de bril echt helemaal op jou af.

Dat precisiewerk zorgt voor een naadloze overstap naar een nieuwe bril en voor een ultiem draagcomfort.

Moet je een oogarts raadplegen voor je een oogmeting?

Een bezoek aan de oogarts is niet vereist als je bij ons oogmetingen laat uitvoeren. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen kunnen zonder voorschrift jouw gratis oogmeting uitvoeren in onze winkel in Roeselare. Mocht je echter onverwachte veranderingen in je zicht ervaren, zoals een snelle achteruitgang, een wazig zicht of andere problemen, dan raden we je aan eerst een oogarts te consulteren.

Maak een afspraak