Hoe kies je de juiste zonnebril?

Het mooie weer is eindelijk in zicht! Belangrijk is dus om de juiste zonnebril te dragen. Naast stijlvol, hip en trendy, moet de zonnebril natuurlijk ook gewoon je ogen beschermen tegen de felle zonnestralen. Bij Optiekpunt hebben we zowel zonnebrillen voor hem, als voor haar. Maar hoe de juiste zonnebril kopen? Wij helpen je de juiste zonnebril te kiezen.

Soms zie je geen klaar meer in het grote aanbod van verschillende kleuren, glazen, modellen en groottes, en dat begrijpen we maar al te goed. Om de keuze voor de juiste zonnebril iets makkelijker te maken voor jou, geven we graag enkele belangrijke tips mee.

Bescherm je ogen

Willen of niet, we moeten onze ogen beschermen. Kies dus voor een zonnebril die naast maximaal kijkcomfort, ook kwaliteitsglazen heeft. Onze keuze gaat daarbij uit naar merkzonnebrillen, omdat ze bewust werken met kwalitatieve zonneglazen.

Kies bewust

Hip en trendy gaan niet noodzakelijk hand in hand met functioneel. Volg dus niet zomaar de nieuwste trends, maar kies een zonnebril die echt bij je past als het gaat om stijl en uiterlijk. Bewust kiezen is de boodschap!

Bespaar niet op kwaliteit

Budget is belangrijk, maar de prijs van de zonneglazen zal de kwaliteit ervan verraden. Het is dus beter om iets meer budget in één zonnebril te steken, dan er twee of drie aan te schaffen omdat die beter bij bepaalde outfits passen. Ga zeker na of Uv-filter van de zonnebril voldoende hoog is.

Pas meer dan één zonnebril

Ga niet af op het zicht in de etalage of op de paspop, maar pas gerust meerdere brillen op je zoektocht naar de perfecte zonnebril. Zorg ervoor dat de bril bij de vorm van je gezicht past. Zo voorkom je dat je er na enkele week op uitgekeken raakt.

Interesse in een aankoop, maar weet je niet meteen welke zonnebril te kiezen? We geven je graag advies in onze winkel.

Contacteer ons