Zonnebrillen Ray-Ban

Impakt 20240219 29 1

Ray-Ban is wereldwijd één van de bekendste zonnebrilmerken ter wereld. De kwaliteitszonnebrillen zijn tevens ook één van de oudste eyewear! De merknaam van Ray-Ban zonnebrillen is eenvoudig te verklaren. Ray staat namelijk voor “straal” in het Engels. Ban staat dan weer letterlijk voor “uitbannen”. De merknaam beteken dus eenvoudig weg “iets om lichtstralen mee uit te bannen”.

Ray-Ban begon in de jaren ’30. De Amerikaanse luchtmacht vroeg om een zonnebril voor piloten te ontwerpen en zo geschiedde. Wat eerst begon als een collectie functionele zonnebrillen voor piloten is door de jaren heen uitgegroeid tot een divers assortiment aan zonnebrillen en correctiebrillen in verschillende vormen, maten en kleuren.

Zonnebril Ray-Ban

Een zonnebril van Ray-Ban kiezen is niet zo gemakkelijk. Er zijn namelijk een hele boel klassevolle modellen. De verschillende modellen zijn altijd ingedeeld in series. Zo heb je ‘Aviator’, ‘Wayfarer’, ‘Justin’…

Een Ray-Ban zonnebril staat voor innovatie en klasse. Ze werden namelijk ook vaak gedragen door beroemdheden. Zo hebben ze hun naamsbekendheid grotendeels hieraan te danken. Denk maar aan Tom Cruise in ‘Top Gun’ of Johnny Depp in ‘Fear and Loathing in Las Vegas’.

Interesse in de kwaliteitszonnebrillen van Ray-Ban? Neem dan zeker eens een kijkje in onze collectie.