In 9 stappen naar de perfecte bril

De juiste bril kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe bril, maar weet je niet waar te beginnen? Geen nood, de professionals van Optiekpunt staan voor je klaar.

Welk montuur past bij jou? Welke glazen zijn het meest geschikt? En is de bril perfect afgestemd op jouw ogen en gezicht? Stap voor stap gaan ze samen met jou op zoek naar de bril die echt voor je gemaakt is.

Ontdek hier de 9 stappen van Optiekpunt die ervoor zorgen dat jouw bril perfect voor jou is.

 1. opticien roeselare
  Maak kennis

  Kom eens op de koffie bij Optiekpunt, jouw opticien in Roeselare. Want als vakopticiens willen we de man, de vrouw of het kind achter de bril in de ogen kunnen kijken en beter leren kennen. Zo kunnen we jou nog beter begeleiden en heb je een bril die perfect bij je levensstijl past. We verwelkomen je graag in onze vernieuwde brillenbelevingswinkel waar je geniet van een uitgebreide monturencollectie, persoonlijk advies en gepassioneerd vakmanschap. Het verschil tussen een gewone bril en een topbril zit ‘m in de details. Daarom werken we uitsluitend met kwaliteitsproducten en bieden we elke klant een uitstekende service. Bij ons ben je geen nummer. 100% tevreden klanten die met plezier opnieuw langskomen, dat is ons doel.

 2. oogmeting roeselare
  Meten is weten

  Heb je een voorschrift van je oogarts of wil je bij ons een oogmeting laten doen? In beide gevallen helpen wij je als gespecialiseerde experts met de glimlach verder. Als professionele opticiens houden wij steeds de vinger aan de pols. Daarom volgen we bij Optiekpunt regelmatig bijscholingen en gebruiken we de nieuwste meetapparatuur en technologie.

 3. oogmeting roeselare
  Oogsituatie

  Zodra we jouw voorschrift kennen, lichten we graag toe waarom jouw ogen eigenlijk een correctie nodig hebben en met welk type glazen we dit kunnen verhelpen: unifocale, bifocale of multifocale glazen.

 4. brillen roeselare
  Kies jouw montuur

  Als vakopticiens kennen we onze monturencollectie door en door. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we in een oogwenk welk type montuur bij jouw kledingstijl en gezichtsvorm past. Wil je eerder een klassiek model, de nieuwste trend of een tijdloos montuur? Heleen geeft jou kleur- en stijladvies voor het juiste montuur.

 5. optieker roeselare
  Centreren

  Proficiat! Je hebt het perfecte montuur gekozen. Toch staat een montuur anders op elk gezicht. Je neus, gezichtsvorm en de plaats waar jouw pupil door het glas kijkt, spelen allemaal een rol. Omdat jouw kwaliteitsglazen tot op de millimeter nauwkeurig geslepen worden, houden we bij het slijpen rekening met de plaats waar jouw pupil door het glas kijkt. Dit centrale punt bepalen we met hoogtechnologische meetapparatuur.

 6. hoya zeiss varilux glazen roeselare
  Welk glas heb ik nodig ?

  We overlopen samen met jou zorgvuldig alle relevante factoren om het perfecte type glas te bepalen. De keuze hangt af van je leeftijd, brilsterkte en de specifieke activiteiten die je dagelijks onderneemt. Door deze gegevens grondig te analyseren, kunnen we een glas selecteren dat niet alleen je gezichtsscherpte optimaliseert, maar ook het draagcomfort verbetert, afgestemd op jouw individuele behoeften.

 7. brillen roeselare
  Coating

  Vervolgens kiezen we de coating. Een belangrijke keuze, want net zoals het glastype bepaalt de coating jouw kijkcomfort. Coating zorgt ervoor dat je glazen minder gevoelig zijn voor krassen, voorkomt hinderlijke reflecties, stoot water en stofdeeltjes af en maakt je glazen makkelijker reinigbaar. De coating heeft dus ook een invloed op het dagelijkse onderhoud van je bril.

  Uiteraard heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Samen met jou gaan we op zoek naar een kwaliteitsoplossing.

 8. opticien optometrist roeselare
  Jouw glazen worden gemaakt

  De productie van je brillenglazen gebeurt bij de glasproducent. Wij gebruiken hoogwaardige glazen van Essilor, Hoya en Zeiss. Deze vooraanstaande fabrikanten van brillenglazen lopen altijd voorop op het gebied van innovatie en staan bekend om hun kwaliteitsglazen. Alle glazen worden daarna in ons eigen labo ingeslepen in je brilmontuur. Hiermee verzekeren wij je van optimaal draagcomfort en een uitstekende kijkervaring. Wil je zelf ervaren hoe dit aanvoelt? Spring eens binnen in onze brillenwinkel in Roeselare en ontdek het verschil.

  Meer info?

  www.essilor.be, www.hoya.be, www.zeiss.be

 9. brillen roeselare
  Het resultaat, met garantie

  Zodra je glazen klaar zijn, monteren wij ze in je montuur en kan je de bril bij ons afhalen. Tijdens dit bezoek stellen we de pasvorm van je montuur bij. Zo zijn we zeker dat je 100% tevreden bent en met een perfect zicht naar buiten stapt.

Merktoppers

Alle merken
 • Ca75a25f33ff3ee842775969949dbe33026e1dcd
 • Caroline abram logo
 • Saint laurent logo 2x
 • Etro 2x
 • Dita Eye St Armadale Eyewear
 • Little paul and joe logo 2x
 • Gigi studios logo 2x
 • Liu jo logo 2x
 • 438f551bf00dd23e6355f7e1d14482ec34660dac
 • Zegna 2x

Een persoonlijke meting bij Optiekpunt

Wist je dat het punt waar jouw pupil door de glazen van je favoriete montuur kijkt uniek is? Om dat unieke punt te bepalen, werken we bij Optiekpunt met de hoogtechnologische Visioffice X meetapparatuur van Essilor.

Maak een afspraak
Impakt 20231026 56