Afspraak maken

Multifocale glazen zijn onmisbaar

De vreemdste verhalen doen de ronde over multifocale brillen. Veel van de nadelen kunnen we van de kaart vegen. Multifocale glazen zijn technisch sterk gegroeid over de jaren heen en helpen vele mensen al door een scherp zicht te combineren in één blik.

Wat zijn multifocale glazen ?

Multifocale glazen combineren verschillende sterktes in één glas. Hierdoor heb je een perfect zicht op leesafstand, tussenafstand en verre afstand. Dit is het grote verschil met andere brillenglazen. Met een multifocale bril heb je het grote comfort dat je niet meer hoeft te wisselen tussen verschillende brillen, maar dat alle brillen zich in één gecombineerd glas bevinden.

Wanneer zijn multifocale brillen nuttig ?

Als brildrager (lenzendrager) herken je het lastige gevoel hoogstwaarschijnlijk wanneer je met verre afstand geen enkel probleem ondervindt, maar wanneer je op dat moment iets van dicht moet lezen dat je zou moeten wisselen van bril. Meestal is er hier geen tijd voor (denk maar aan rijden in auto en GPS lezen). Dan is een multifocale bril de perfect oplossing.

Een bril met multifocale glazen – ook wel progressieve glazen genoemd- is ook een perfecte oplossing voor mensen die vaak op de computer werken. Door de typische tussenafstand van het scherm tot jouw ogen wordt er continue een inspanning gevraagd van je ogen om deze scherp te stellen. Dit probleem kan gemakkelijk worden vermeden door het gebruik van een multifocale bril deze zal de afstand aanpassen waardoor jouw ogen kunnen ontspannen.

Wat is de kostprijs ?

Het aantal bewerkingen van het glas bepalen de prijs van een multifocale bril. De bewerkingen hangen dan terug af van jouw persoonlijke noden om een aangenaam kijkcomfort te bekomen. 

Optiekpunt kan je begeleiden in de keuze van jouw multifocale bril.
Maak nu een afspraak bij Optiekpunt en je vindt zeker en vast de perfect bril die bij je past.