Afspraak maken

Tips om dé perfecte kinderbril te kopen

Een keurige bril kiezen voor jouw kroost is geen makkelijk werkje. Hij moet er trendy uitzien want de vriendjes moeten toch onder de indruk zijn, maar de bril moet ook wel tegen een stootje kunnen. We leggen jou uit waarop je het best let bij het kopen van een nieuwe kinderbril.

Montuur dat tegen stootje kan

Er zijn verschillende merken die kindermonturen aanbieden, ieder merk heeft z’n eigen stijl en technische kenmerken. De stijl is een persoonlijk smaak waarin het kind zich moet herkennen. Qua technische kenmerken raden wij je aan om te kiezen voor flexibele montuurarmen, deze kunnen wel wat verdragen bij spelletjes of sportactiviteiten, zo gaat de kinderbril een heel avontuur mee. Een ander gegeven om rekening mee te houden is de neusbrug van de bril. Hier opteer je best voor een zo groot mogelijk contactoppervlak zodat de ontwikkeling van de neus geen problemen ondervindt.

Materiaal van de kinderbril

Het kiezen van een geschikt materiaal voor het montuur is ook belangrijk voor jouw kind. Monturen van kunststof hebben tal van voordelen waardoor ze heel geschikt zijn voor een kinderbril. Ze zijn duurzaam en breken minder snel dan andere materialen. Het draagcomfort ligt hoger dan andere materialen omdat ze een lichter gewicht hebben en budgettair kosten ze zelfs minder dan andere materialen.

Bij het kiezen van een materiaal is het ook aangewezen om rekening te houden met allergieën. Als je echter niet kiest voor hypoallergene metaalmonturen, dan kan jouw kind namelijk allergisch reageren op bepaalde metalen.

Brillenglazen op maat

Het is belangrijk dat de brillenglazen perfect passen bij jouw kind. Om irritaties tegen te gaan laat je best de glazen ontspiegelen. Op deze manier zal je kind minder last hebben van hoofdpijn bij het dragen van de bril. Kies ook het juiste materiaal voor de glazen van de kinderbril. Glazen uit kunststof zijn een perfecte keuze want ze zijn onbreekbaar en licht om te dragen.

Design van de kinderbril

Het kind moet zich goed voelen bij het ontwerp en de kleuren van de bril. Is jouw kind niet helemaal tevreden met de kinderbril? Ga dan op zoek naar een ander exemplaar waar hij/zij zichzelf goed bij voelt. Het is namelijk belangrijk dat je kind een fijn gevoel heeft, want dit voorkomt ook het stiekem afzetten in jouw afwezigheid.

Opticien

Ben je van plan om een kinderbril aan te kopen? Kom dan gerust eens langs bij Optiekpunt. Optiekpunt zorgt niet alleen voor professioneel advies van de bril maar zal ook een meeting doen waardoor je zeker kan zijn van een bril met de juiste sterkte.